Кортеж на НСО спря линейка във Варна. Кадрите, публикувани в социалните

...
Кортеж на НСО спря линейка във Варна. Кадрите, публикувани в социалните
Коментари Харесай

Кортеж на НСО спря линейка във Варна

Кортеж на НСО спря кола за спешна помощ във Варна. Кадрите, публикувани в обществените мрежи, провокираха гнева на обществото.

От НСО прецизират, че в кортежа не е имало представители на българското държавно управление, а от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че колата за спешна помощ не е возила пациент в животозастрашаващо положение. Тя е била единствено с включени светлини, а водачът й е направил знак на пътния служител на реда на кръстовището, че не бърза. След прекосяването на кортежа първа е пусната колата за спешна помощ. Според полицията не е станал случай.

" По предписание би било редно да бъдат пропуснати колите за спешна помощ, само че в случай че има експлицитни ограничения за сигурност, нещата ставата комплицирани ", сподели някогашният шеф на НСО военачалник Румен Миланов. 

Според него става въпрос за самостоятелна преценка. Според статистика на столичната Бърза помощ случаите с коли за спешна помощ понижават. За 2017 г. те са били 40, а от началото на 2018-а - 26.

Станчо Милчев е водач в Спешна помощ София. Казва, че НСО и Министерство на вътрешните работи не пречат, само че жителите не са толерантни на пътя. На тези жители и на всички, които не пропущат коли за спешна помощ, той споделя - да не забавят, че в колата за спешна помощ може да попаднат самите те или техни близки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР